I väntan på mitt brudklänningsmönster och svar på om jag kan få tyget jag vill ha har jag gjort lite små projekt. Någon på Fredrika på vindens sypepp gjorde en nåldyna som såg ut som en kaktus vilket jag tyckte var super kul! Fick bli att göra en till mig också.
hade två små gamla 60/70-tals krukor som farmor hittat i gömmorna som fick bli sybordskrukor nu. Jag tyckte att själva bollen gled omkring lite för mycket när jag virkat klart den så jag virkade på en kant utanpå som fick bli ett osynligt stopp.
Jag har också provat på något helt nytt som jag länge velat ge mig på; att sy underkläder! 
Fick en del tyg över av det som blev mjukis shorts till sambon. Så det fick bli att prova att sy ett par kalsonger att matcha med. Valde att sy med overlocken och sätta sömmarna på utsidan för komfortens skull.
Tog helt enkelt ett par som kommit trasiga ur tvätten använde rullskäraren för att dela på dem i alla sömmar. La till sömsmån och vips; Ett mönster! Dock ska det tilläggas att jag lärde mig att ungefär en cm totalt runt om försvinner i "bort skär" så för utom sömsmån hade en extra cm behövts i alla läder. Så de blev inte fullt så bekväma som orginalet men fullt funktionsdugliga. Nu får det bli ett par trosor till mig snart också :)
nåldyna, sömnad, trikå, virka,

Kommentera

Publiceras ej