Här är nu mitt bidrag till sybingot 2016! Mycket bilder är det. Jag är nöjd med hur mycket jag lyckats kryssa av ändå även om det bara blev två bingorader. Jag har några projekt som inte blev färdiga som hade kunnat kryssa av mer, men men här kommer resultatet:

Brodera något:
Jag har broderat mina framtida initialer på en gammal kökshandduk. Tanken är nämligen att ha gamla kökshanddukar istället för servetter på bröllopet och då tänkte jag att det kunde vara kul att jag och sambon har varsin med initialer. Blev nöjd med resultatet så nu är det bara att göra en till till honom.
Tekniken jag använt ser ni på nedersta bilden.

Sy/Sticka/virka något efter ett färdig mönster +
Sy i en dragkedja +
Fålla en kjol:
Jag sydde en kjol från Tilly and the Buttons bok Love at first stitch

Sy/sticka virka något till hemmet +
Gör klart ett UFO
Jag virkade en badrummsmatta som jag påbörjade år 2013

Sy något i trikå +
Sy/sticka/virka till någon annan +
Sy/sticka virka något du aldrig gjort förut:
Jag sydde ett par kalsonger till sambon

Sy en tygpåse:
Jag gjorde en tygpåse så att mina virkningar och stickningar inte trasslar in sig med nycklarna i väskan

Sy/sticka virka något rött:
Jag gjorde klart en klänning som också legat påbörjad sedan länge

Sy om ett plagg:
Jag sydde om en kjol som legat i garderoben i en evighet

Hur den såg ut innan:

Sy/sticka/virka i solen:
Jag smet ut på balkongen och virkade i solskenet (är tofflor som inte hann bli klart)

Gör en nåldyna:
Jag virkade en nåldyna kamouflerad till kaktus

Grymt kul att vara med! Så det kommer jag att göra om ifall möjligheten finns.

Imorgon är det dags att lämna in bidragen till sybingot och så kommer ett stort inlägg med alla mina senaste verk upp här på bloggen. Några har jag visat innan och andra är nya. En sak som ska med är min nya badrumsmatta!

Den hör är verkligen ett riktigt UFO! (Unfinished object) Om du går till mitt inlägg den 5/2-2013(!) så hittar du inlägget där jag börjar på den här mattan. Efter ett fullt liv med exjobb, flytt, tågpendlig skadad rygg och axel, omtumling och flytt till Skåne land är den nu klar! Den är inte den perfektaste mattan någonsin men det känns som en seger att ha fått klart den.

I början var den också väldigt vågig vilket gjorde mig lite ledsen och också är anledningen till att jag drog ut på det eftersom jag gjorde om den en gång för att försöka förbättra det. Men som ni ser på första bilden plattade den ut sig med lite användning :)

Mitt i allt så håller jag också på med min brudklänning. Mönstret valde jag för längesedan när jag hittade ett som påminde mycket om en klänning jag provat som jag gillade.

Butterick B5779 heter mönstret.
Tyvärr måste jag säga att jag till en början blev väldigt besviken. Efter att ha köpt den mindre varianten som innehöll de vanliga storlekarna som brukar funka för mig insåg jag att det inte skulle passa mig! Jag köper storlekar S-M 36/38 beroende på butik vilket brukar bli st 10 men i detta fallet så behövde jag gå ända upp på st 14(!) för att hitta mått som hyfsat stämde överens med st 38. Grymt besviken fick jag vackert köpa ett mönster till som innehöll de större storlekarna. Till saken hör att måtten inte är skrivet på utsidan vilket gör att du inte vet innan du köpt mönstret.

Jag har hur som påbörjat en toile av lakan jag köpt för 19kr styck på Ikea. Har också en tydlig idé om hur jag vill att det ska se ut. Så det är på G i alla fall vilket känns skönt! Ska försöka uppdatera status så ofta jag hinner.
Kram så länge!

Det är många projekt på g samtidigt just nu. Det största är såklart brudklänningen (kommer en ordentlig uppdatering snart på den), men när man håller på med något så stort så behöver man annat att bryta av med också!

Jag har haft en kjol väldigt länge som helt enkelt suttit super tråkigt, allt för långt ner samtidigt som den också va lite för lång. Men materialet var super skönt!

Så det fick helt enkelt bli att sätta saxen i den! Jag klippte upp den i sömmen som höll fast linningen, en av sidsömmarna samt linningens sidsöm. Sen var det bara att korta av linningen så pass mycket att den precis kom över höften när den var max utspänd och sy ihop allt på overlocken igen.

Det sista jag gjorde var att korta kjolen. Här är dockan bäst. Tycker det är hopplöst att få en jämn fåll annars. Framförallt när man varit och ändrat i plagget eftersom det då ofta blir ojämnt i botten.

Och så blev resultatet! Här står jag innan läggdags med håret lagt i pinncurls i hopp om lockar till morgonen.
Ha det fint!