I lördags så var jag ute med ett gäng kompisar och kollade in Helsingborgs nattliv. Började med lite bowling och mat. Oxfilé! Mmm...mycket gott! 

Jag som är väldigt frusen av mig tyckte att det var perfekt att ha en varm gosig och glittrig tröja på mig. Matchat med lite victoryroles i håret. Blev dock lite varmt sen vid dansen. Inte helt genomtänkt kände jag.
Den svarta runda väskan är köpt på Beond Retro på Drottninggatan i Stockholm.
Måste säga att jag är väldigt imponerad av Helsingborgarnas festande. Krogen stängde inte för än kl 5! Jag som är van vid kl 2 i Skövde haha. Så efter ca 3,5 timmar dansande hade jag fått nog för kvällen, behöver nog vänja mig vid det där med kl 5. Jag som är sådan att jag inte super mig full kunde sedan bara sova ut och mysa hela söndagen. Blev väckt med pannkakor från min kära också

Nästa lördag hoppas jag hinna sy lite mer!
Det har funnits en person i mitt liv i snart 6 års tid som kommit att betyda mer för mig än vad som går att beskriva. Han har stått vid min sida i både otroligt svåra och för honom krävande situationer och även några av de mest lyckliga studierna i mitt liv.
Jag hade aldrig utvecklats så mycket som person utan honnom. Hade inte haft samma kämpar vilja, varit lika nyttig eller kunnat städa lika bra. Samtidigt skulle jag klara mig bättre om jag tvingades vara utan honnom tack vare vår tid tillsammans.

Han är den mest jämställda, smarta och underbara killen jag vet och han är min!
Nu är det verkligen på riktigt
Jag är förlovad och ska gifta mig 2017 
<3

Jag hade aldrig tidigare sytt i trikå innan jag försökte mig på Tilly and the Buttons kurs i att sy en Agnes topp i trikå. Jag är så otroligt nöjd med resultatet och hur enkelt det var (!) att jag sydde en till ganska snart efteråt och sen en omlott klänning (som inte är fotad än) och jag har en klänning på gång med Agens mönstret som bas...Vill åka och köpa en overlock direkt! Synd att de är så dyra bara...
Kursen var mycket pedagogisk och värt pengarna. Framför allt om du som mig vill komma igång med att sy i trikå men inte vet hur eller har någon att fråga.
Det fina med trikå är att det går fort! Du behöver inte sicksacka några kanter eller klippa och sy insnitt. 
 
Tråkå är inte vävt utan mer som stickat. Ögglorna håller ihop tyget på ett annat sett och det repar inte upp sig så som till exempel bomull.
En bra beskrivning på hur trkå funkar hittar du här.
Vill du ha en tight passform (topp/träningskläder/leggings) gör du i skälva verket plagget mindre än dig själv. Hur mycket mindre beror på hur elastiskt tyget är. Samma teknik används för att få en snygg halsringning! Hur du räknar på detta (mycket enklare än du tror!) lägger jag upp i ett inlägg snart här på bloggen!