Har några produkter jag fastnat för. Framförallt är det produkter från Dr Organic. Just nu har jag både schampo, balsam, tvål, aniktstvätt (syns tyvärr inte i bild) och deo därifrån. 
Deo är en sådan sak som är svår att hitta någon bra om man inte vill ha med aluminium i. Där är Dr Organics deo ett bra allternativ. Jag tycker att framförallt doften granatäpple fungerar bäst. Tea tree doften är väldigt effektiv om man kan komma över att den luktar lite som salva när den precis är applicerad. 

Som kroppslotion använder jag vanligt kokosfett. Det figurerar speciellt bra om du smörjer ordentligt och sen låter det verka under natten. Jag använder det även som dagkräm. Går att köpa till bra pris på life. Som nattkräm har jag nu kört Dr Organics Organic Virgin coconut oil night cream och den verkar fungera riktigt bra, framförallt för mig som har så torr hud och nu till vintern.

Mer tips tips som detta kommer dyka upp titt som tätt här. Grön är skönt!? :)


Jag älskar ekologiskt. Försöker köpa det på så många produkter jag kan.

Vill också vara ärlig med varför jag väljer att göra det. Det finns många anledningar till att välja ekologiskt. Den mest populära anledningen att säga är att det är etiskt. Det intressanta med det är att många tycks säga det mer för att det är fint utan att ha tagit reda på mer för att förstå vad det innebär. Det är inte så etiskt eller enkelt som det låter, det beror på mot vad du vill rikta uppmärksamheten. Ekologisk är bättre för vår jord och de som jobbar med produkterna blir inte sjuka vilket är etiskt i sig. Men det är sällan de som verkligen har det dåligt får del av den här kakan, här menar jag att de ställen i världen där det vore etiskt rätt att stimulera ekonomin tex Afrika, Indien mm inte får del av detta. Istället slutar vi köpa deras produkter. Att odla ekologiskt är en dyr och longsam process med mycket regler, kontoller mm.

Ekologiskt och närodlat är således bra för Sveriges ekonomi men ur ett ekonomi-etiskt perspektiv är det inte så bra.

Ekologiskt är fortfarande ett bättre val eftersom det är dit vi vill ta värden men det är viktigt att veta vad det innebär och inte säga saker för att det låter fint eller har bra status. Då lurar vi oss själva och kommer ändå inte att handla de här produkterna.

Så varför väljer då jag ekologiskt. Dels beror det på vad det är för produkt. Ris är en typisk sådan produkt som jag väljer av skälet att många blir skadade av besprutningsmedel då det ofta hamnar i dricksvattnet i Kina.

Den största anledningen, som också är den som gör att jag faktiskt köper nästan bara ekologiskt (till skillnad från att bara pratar för att det är fint) är att jag vill inte ha i mig alla gifter!

Där har vi anledningen som faktiskt fungerar. Vi är tyvärr många gånger mer egoistiska än vi tror. 

Det är klart att vi inte vill ha i oss gift och  om ingen annan heller får det är det ett stort plus.

Ja det är hårt och kanske vissa kan tycka det är fel men om det är anledningen som får folk att köpa mer ekologiskt så är effekten god. Att bara (OBS! Skriver bara, inte att vi inte ska) tänka på andra kommer inte få alla människor att välja dyrare mjölk. 

Däremot att man inte vill ha i sig eller ge sina barn något som är onaturligt och fullt med kemikalier kanske gör det. Vilket i sin tur får andra positiva effekter förutom att man själv äter nyttigare.

Har kommit att kalla det "ekoiskitkt" hemma. Eko egoistiskt. Det fungerar (även på de som inte vill erkänna det) och är bättre än inget alls.

Tänkte ge lite tips på bra ekologiska skönhetsprodukter här i veckan. Något ni kan hålla utkik efter. 

Stay eco <3

Så då var det dags att ladda inför ny arbetsvecka igen. Idag var tåget i tid och jag tar mig framåt lyssnandes på "coffee table jazz"

Fina S blev tyvärr förkyld så lördagens planer blev inställda. Istället blev det en lugn dag och kväll med massa egen tid hemma. Något som var otroligt skönt, bara lugn och ro. Händer nämligen inte allt för ofta. 

Dagen började med den obligatoriska färgglada gröten (minst en gång per helg). Blev mer rosa den här gången då jag var sugen på hallon :)

Middagen bestod av världen mest enkla broccolisoppa.

Jag dukade sedan upp kvällsmys med grönsaksdipp och te ur den här härliga koppen från designhouse Stockholm.

Film och fortsatt arbete på mina syprojekt stod för övrigt på menyn. 
Tänkte sy en kjol med tillhörande hängslen i det här tyget.

Skönt med en lugn helg känner jag just nu när jag sitter mitt i något som skulle kunna vara ett dagis men är ett tåg...tågresor är inte det mest avslappnande på jorden...